Hiša P

HIŠA P

Radeče

77 m2

2024

Stanovanjska hiša

Naročnika sta želela subtilno in dokaj preprosto barvno paleto, nekje na uvodnem srečanju pa je bilo slišati, da imajo kot družina vseeno radi barve. In kje sem jih uporabila? V dekorju in visečih lučkah nad veliko jedilno mizo. Viseče lučke Savie popestrijo prostor, hkrati pa poudarijo pompozno višino odprtega bivalnega prostora, ki znaša kar 6,8 metra. Omenjene viseče lučke ponujajo nešteto barv za kombiniranje in zagotavljajo glamurozen ambient, ki bodo zagotovo poživile vsak prostor.
 
Višina stropa in neizkoriščen prostor nad domačo pisarno sta omogočila, da smo se poigrali z galerijo in ustvarili prostor, ki bo namenjen vsem družinskim članom. Ustvarjen je bil z dvema dodanima strešnima oknoma, ki prostor okopata v naravni svetlobi in ji ponujata zračen in odprt občutek. Največja stena je izkoriščena s shranjevalnim prostorom, ki istočasno ponuja tudi odprte police, okrašene z izbranim izborom družinskih fotografij in dekorjem, pri čemer vsak kos pripoveduje svojo zgodbo in prostoru doda osebno noto. V enem kotu je postavljen udoben kotiček za branje, skupaj z udobnim naslanjačem, mehko odejo in kupom najljubših knjig, zaradi česar je popoln kraj za počitek in pobeg v dobro zgodbo.
 
Na splošno je kombinacija premišljenega oblikovanja, harmonične barvne palete in skrbno izbranih dekorativnih elementov privedla do bivalnega prostora, ki ni samo vizualno osupljiv, temveč tudi topel, vabljiv in popoln za družinsko življenje.